OD LETA 1870
Kulinarični dom s tradicijo

GOSTILNA ŠIKER

Ob nekdanji furmanski cesti med Radgono in bližnjim Mariborom stoji gostilna, kjer se lahko odžejaš in dobro naješ. Vse se je pričelo 1870, ko sta Mihael in Ana Schiker začela zgodbo o domači furmanski gostilni, ta pa je kmalu postala priljubljena med domačini in popotniki. Bogato znanje se prenaša iz roda v rod, zato lahko pripravljamo stalne preizkušene tradicionalne jedi. Hiša je zunaj še zmerom »kmečka« in starožitna, znotraj pa seveda na diskreten in primeren način sodobna in modernizirana. Posamezniki, pari, prijateljske ali poslovne skupine, družine s prijatelji, lahko uživajo med sodi in buteljkami v 200 let stari kleti, jedilnicah, v posebni družinski sobi, na čudovitem letnem vrtu, otroci pa se bodo zabavali na igralih.

KULINARIKA

Pri Šikerju se vedno razveselimo sprememb letih časov in z njimi priložnosti za sezonske obogatitve našega jedilnega lista. Zato so nekatere naše jedi res tradicionalne, vendar v sozvočju s časom in razvojem kulinarike. Tako prihajajo…

ŠARLOTA, HIŠNA KRALJICA

Šarlota je hišna kraljica naše gostilne, ki jo po receptu babice Brede pripravljamo že več kot petdeset let. Pri svojih petnajstih letih je kot dijakinja naredila svojo prvo »našo« šarloto. Majhna, velika ali kot torta, zmeraj razveseljuje srca in brbončice…

SKUPINE / POSLOVNA KOSILA

Nudimo vam posebno domačo Šikerjevo sobo, v njej vlada mir in je brez ušes. V našem tradicionalnem okolju, je imelo poslovno kosilo veliko znanih državnikov, pomembnih medijskih osebnosti in uspešnih podjetnikov. Naši prostori pa postanejo domače okolje ob krstih, porokah, rojstnih dnevih, obhajilih, birmah.
Scroll to Top

POVPRAŠEVANJE / REZERVACIJA

V kolikor opravljate rezervacijo 3 dni ali manj pred želenim prihodom, sprejemamo rezervacije samo na telefonsko številko 00 386 (0) 2/720 69 21. Rezervacija je veljavna šele, ko je potrjena z naše strani. Hvala za razumevanje.