VINSKA KLET

Zdaj se spuščamo že v globino naše gostilne in vas peljemo v vinsko klet, saj vam radi ta naš in vaš dom razkažemo; četudi vas v kuhinjo in osebne sobe vseeno ne bomo popeljali. Pač pa v klet. Tu je mogoče z vašo družbo doživeti čudovite trenutke ob aperitivu. Po predhodni najavi vam pripravimo posebne pokušnje vina naših najboljših lokalnih vinarjev. Nazdravljali boste pod dvesto letnimi oboki vinske kleti. Vendar je naša gostilna postala priljubljena tudi za kulturne prireditve. Založbe pri nas v »kulturnem prostoru« vinske kleti predstavljajo svoje novitete, pisatelji svoje knjige, igralci gledališke igre, programe pa obogatijo glasbeniki. Če k temu prištejemo slike na stenah v gostilni, spominsko knjigo z imeni mnogih igralcev, pisateljev, slikarjev in mnogih drugih osebnosti, lahko govorimo ob vsem drugem – tudi o Šikerjevi kulturni gostilni. Ni čudno, da jo najdete kot prizorišče kakega romana, da o izborih najboljših slovenskih gostiln niti ne govorimo.

KMEČKI MUZEJ

V Kmečkem muzeju preko ceste lahko občudujete prikaze in orodje kmečkega življenja v preteklosti, tega dela Slovenskih goric. Po predhodni najavi zagotovimo voden ogled, če imate srečo in je vneti zbiratelj dedi Silvo doma, vas prav on popelje od enega razstavljenega predmeta do drugega. Zbranih je več kot petsto eksponatov iz sadjarstva, vinogradništva, poljedelstva, bivanjske kulture, kmečkih strojev in prevoznih sredstev ter kolarstva, sodarstva in tesarstva.

PAKETI ŠIKER

V vrtincu vsakodnevnih obveznosti občasno potrebujemo objem narave in miru, tudi če samo za kratek čas. Ob čudovitem pogledu na jezero Pristava vam Šikerjevi ponujamo prav to.
Scroll to Top